Stacks Image 701

Padoekmuziek is een samenwerking van muziekmakers Fried Manders en Wendy Lina.
Samen zetten zij zich in voor kwaliteit in Creatie, Training en Performance

Image

Wendy Lina, muziektherapeut.
Groeide op met de pianomuziek van Ravel en de jazz van Horace Silver. Van daaruit ontwikkelde zij zich tot multi-instrumentalist, liedschrijver en zangeres. In 2018 schreef zij haar eigen muziekvoorstelling. Werkt sinds 2007 samen met Fried Manders, en richtte met hem in 2013 muziekwerkplaats Padoekmuziek op.

Fried Manders, toonkunstenaar.
Studeerde klassiek en improvisatie aan het conservatorium in Tilburg, en is inmiddels 40 jaar vakmuzikant.
Ontwikkelde zich in improvisatie, compositie, studiotechniek, tekstschrijven en groepsdynamiek.
Mede-oprichter van muziekwerkplaats Padoekmuziek.

Creatie

We ontmoetten elkaar in onze grote liefde voor muziek en de nederlandse taal. Al meer dan tien jaar werken we samen en versterken elkaars kwaliteiten. In onze productiestudio zijn we helemaal in ons element. Altijd zoekend naar de top van ons kunnen vieren we als makersduo het feest van creatie.

Training

Sinds 2007 geven we samen workshops. We ontwikkelden werkvormen die heel effectief bleken op het gebied van groepsdynamiek.
Het is elke keer weer prachtig om te zien hoe een verzameling individuen door samen muziek te maken steeds meer een groep wordt.

Performance

Het podium blijft altijd de basis voor muziekmakers. De interactie met het publiek geeft de muziek vleugels en is onze belangrijkste spiegel.
Naast ons studiowerk en onze workshops vinden we het heerlijk samen en met andere muzikanten onderweg te zijn om te spelen voor de mensen.